Schelpenhuis, verdienstelijke klas! ← Terug

Schelpenhuis, verdienstelijke klas!

Mocht ik jullie vertellen 'in het Schelpenhuis wordt nooit ruzie gemaakt!' zouden jullie mij niet geloven.
'Dat kan niet, overal wordt toch wel eens ruzie gemaakt!'

En daar heb je gelijk in! Ook in het Schelpenhuis vallen er af en toe best wel luide en gemene woorden.
Maar wat deze klas aangenaam maakt, is dat ze er altijd weer samen uit geraken om die kleine meningsverschillen op te lossen.
Af en toe moeten juf of meester een tip geven, maar ook op eigen houtje lukt het meestal wel.

Het belangrijkste waarvoor deze klas verkozen werd tot meest verdienstelijke klas is het hééééél goed zorgen voor vanalles en iedereen:
- Vriesweer, regen of zon, elke dag dragen de lln van het Schelpenhuis zorg voor de dieren in ons dierenpark: eten geven, hokjes proper maken, eieren verzamelen,…
  Niets is hen teveel.
- Ze zijn altijd bereid om een handje te helpen: een zware doos dragen, een deur openhouden, helpen bij het opruimen in de refter, onderhoud in de schoolgebouwen?
  een extra taak of opdracht schrikt deze lln zeker niet af.
- Een veter vast maken, een koek open doen, iemand bij een spelletje betrekken: de leerlingen staan altijd klaar om te zorgen voor lln van andere klassen en helpen hen
  wanneer ze het eventjes moeilijk hebben.
- Respect voor het eigen materiaal, dat van de klas en de school vinden ze heel belangrijk.
- Ze zorgen voor heel wat actie tijdens de sportieve momenten.
- Tijdens de lessen drama leven ze zich helemaal uit om tot een leuke toneelvoorstelling te komen die ze opvoeren om andere klassen te verrassen.
- Ook stellen ze vaak moeilijke vragen voor de juffen en meesters waardoor ze heel wat wijzer worden (bv. Hoe ontstond de wereld? Wie leeft er op de andere planeten?
  Wie was er nu echt eerst: de kip of toch het ei?)

Door al deze zorgaccenten is het 'Schelpenhuis' uitgekozen tot meest verdienstelijke klas van 'de Zeeparel'. Deze erkenning is voor ons een stimulans om het nog beter te doen en de individuele werkpuntjes aan te pakken.Een dikke pluim voor Deborah, Maryam, Hannah, Tristan, Keanu, Henri en Thomas!

Hartelijk dank!