← Terug
BBQ in DZP

Op uitstap naar Gent

Op 1 en 2 juni gingen de leerlingen van het Parelhuis op tweedaagse naar Gent. De zon was toen ook al van de partij en we bezochten enkele bekende en minder bekende bezienswaardigheden.

We startten met het Gravensteen, waar de leerlingen konden kennismaken met een stukje geschiedenis over ridders en jonkvrouwen. Maar naast dit zijn het vooral de vele trappen in de torens die ook nog zullen bijblijven.

In de namiddag konden we wat uitrusten en ons laten varen op het rustige water in het oude stadscentrum.

's Avonds gingen we onze slaapplaats verkennen, jeugdherberg 'De Draecke'. Nadien gingen we nog op zoek naar een restaurant en op aanraden van ons verblijf gingen we in een Turks restaurant eten.

Daarna nog wat napraten en na een leuke dag gingen we slapen.

's Anderendaags gingen we naar de Tuin van Kina op bezoek waar we het natuurcentrum binnen en buiten konden bekijken en ook mochten kennismaken met de levende spinnencollectie!

Tussendoor nog een drankje en een ijsje en daarna nog het naar het huis van Alijn. Daar konden we kennismaken met het Vlaanderen van toen, hoe een apotheek er vroeger uitzag en elektrische toestellen van in de vijftiger jaren.

Daarna gingen we terug naar het station waar we moe maar voldaan de trein richting kust namen. Het was een fijne en deugddoende tweedaagse. Een dikke pluim voor de leerlingen die allemaal hun grenzen wat hebben verlegd!